Artileria turcă și coaliția condusă de SUA au bombardat poziții ale Statului Islamic în Siria

  • 12 Mai 2016 16:03
Artileria turcă și coaliția condusă de SUA au bombardat poziții ale Statului Islamic în Siria

Artileria turcă a bombardat poziții ale Statului Islamic (SI) în nordul Siriei în cursul nopții de miercuri spre joi și coaliția condusă de către SUA a întreprins lovituri aeriene, omorând 28 de militanți în apropiere de orașul turc de graniță Kilis, vizat în mod repetat de atacuri cu rachete, au indicat surse militare turce, relatează Reuters. Bombardamentele…

Artileria turcă a bombardat poziții ale Statului Islamic (SI) în nordul Siriei în cursul nopții de miercuri spre joi și coaliția condusă de către SUA a întreprins lovituri aeriene, omorând 28 de militanți în apropiere de orașul turc de graniță Kilis, vizat în mod repetat de atacuri cu rachete, au indicat surse militare turce, relatează Reuters.
 
Bombardamentele artileriei au vizat zona din apropiere de Kilis, la nord de orașul sirian Alep, ca urmare a unor informații potrivit cărora militanții pregăteau atentate, au precizat sursele.
 
Loviturile aeriene au distrus o clădire de două etaje folosită de către militanți ca bază, împreună cu 11 poziții defensive fortificate. Operațiunile Turciei și ale coaliției au vizat o zonă de circa 10 km la sud de granița turcă.
 
Forțele armate turce și-au intensificat atacurile împotriva Statului Islamic în Siria în ultimele săptămâni după ce rachete trase în mod repetat de gruparea jihadistă au căzut în Kilis, atacurile părând a fi deliberate. Peste zece rachete au lovit orașul numai săptămâna trecută.
 
Focuri de armă și explozii sporadice dinspre frontieră au putut fi auzite miercuri de pe o colină din Kilis, unde se află peste 100.000 de refugiați sirieni.
 
Turcia, țară membră a NATO, a fost inițial un partener reticent în cadrul coaliției, condusă de SUA, ce luptă împotriva Statului Islamic, și a fost criticată în etapele de început ale războiului din Siria pentru că nu i-a oprit pe combatanții străini care tranzitau granițele sale pentru a se alătura organizației jihadiste. Dar ea a fost ținta mai multor atacuri cu bombă comise de organizația radicală, inclusiv două atentate sinucigașe la Istanbul în acest an. Aceste atacuri au vizat turiști străini, fiind ucise în total 16 persoane, în majoritate germani și israelieni.
 
 
Miercuri, președintele turc, Tayyip Recep Erdogan, a afirmat că forțele armate ale Turciei au ucis 3.000 de combatanți ai Statului Islamic în Siria și Irak, unde militari turci antrenează forțele locale pentru a lupta împotriva insurgenților, fără să indice perioada de timp când au fost uciși.
 
Sursa: Agerpres.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău