Articolele de mobilă fabricate în R.Moldova vor fi exportate pe piața din România într-o cantitate mult mai mare

  • 21 Iunie 2021 16:29
Articolele de mobilă fabricate în R.Moldova vor fi exportate pe piața din România într-o cantitate mult mai mare

Articolele de mobilă fabricate în Republica Moldova vor fi exportate pe piața română într-o cantitate mult mai mare.

Noile posibilități au fost oferite în cadrul programului Export Mission inițiat de Agenția de Investiții, unde producătorii moldoveni au discutat ofertele de parteneriat cu 15 potențiali importatori de renume de peste Prut. Întâlnirile au avut loc în perioada 26 aprilie – 11 mai curent, iar acum reprezentanții companiilor autohtone urmează să livreze articole pentru a fi testate în țara vecină, anunță, într-un comunicat, Agenția de Investiții. 

În cadrul programului Export Mission au fost contactați peste 247 de reprezentanți ai companiilor din România, cu 15 dintre aceștia fiind organizate peste 81 de întâlniri online. Producătorii moldoveni și-au prezentat ofertele și produsele, adaptate la cererea de piață din România, reușind astfel să atragă interesul importatorilor români.

Una dintre companiile participante la Export Missions a fost lansată în 2008 și care are ca domeniu de activitate proiectarea și realizarea mobilierului tapițat după standardele internaționale. În prezent, compania exportă în Franța și România.

„Am stabilit câteva contacte cu companii prestigioase din România care au rămas interesați de articolele de mobilă fabricate de noi. Acum realizăm o comandă pentru una dintre companiile din cadrul misiunii, pe care urmează să o livrăm în aceste zile. Misiunea de Export ne-a oferit posibilitatea să stabilim legături cu importatorii și să ne conformăm cerințelor lor pentru a fi atractivi ca parteneri de export”, a declarat Tudor Tutunaru, director de companie.  

O altă companie care participant la programul Export Mission a stabilit întâlniri cu 7 importatori din România. Fondată în 2005, compania s-a dezvoltat pe piața locală ca un importator și furnizor, iar din 2018 produce canapele modulare fără structura rigidă.

Republica Moldova are în prezent aproape 400 de producători activi în industria mobilă și angajează în acest sector peste 5300 de persoane.

Programul EXPORT MISSION se înscrie în cadrul Proiectului Ameliorarea Competitivității, finanțat de Banca Mondială, care vine în sprijinul Guvernului Republicii Moldova. Proiectul contribuie la creșterea competitivității la export a agenților economici prin intermediul finanțărilor nerambursabile și a liniei de credit pentru exportatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău