Armenia: Președintele refuză să-l demită pe șeful armatei

  • 28 Februarie 2021 09:30
Armenia: Președintele refuză să-l demită pe șeful armatei

Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, a refuzat să semneze ordinul prim-ministrului Nikol Pașinian de demitere a șefului armatei, agravând astfel și mai mult criza politică din țară, unde mii de persoane au manifestat sâmbătă din nou, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Președintele, în cadrul prerogativelor pe care i le conferă Constituția, a retrimis textul cu obiecții', a explicat într-un comunicat președinția de la Erevan, potrivit căreia criza politică 'nu poate fi rezolvată prin schimbări frecvente de responsabili'.

La scurt timp, prim-ministrul a scris pe Facebook că îi va retrimite președintelui ordinul, subliniind că decizia lui Sarkissian nu a dezamorsat 'deloc' criza.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Erevan pentru a treia zi consecutiv pentru a cere demisia lui Pașinian, criticat pentru înfrângerea în războiul din Nagorno-Karabah din toamna lui 2020.

Armenia traversează o criză politică de când Nikol Pașinian a acceptat în noiembrie, sub constrângere, acordul de pace propus de Moscova, parafând astfel o înfrângere umilitoare în fața Azerbaidjanului.

Criza a luat amploare joi după ce Statul Major a cerut demisia lui Pașinian, care a denunțat o tentativă de puci și a ordonat demiterea șefului armatei, Onik Gasparian.

Premierul a strâns în jur de 20.000 de susținători într-o manifestație la Erevan, iar opoziția a răspuns joi și vineri reunind mii de demonstranți pentru a cere demisia lui Pașinian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău