Armenia anunță că va găzdui un exercițiu militar comun cu SUA săptămâna viitoare

  • 06 Septembrie 2023 12:37
Armenia anunță că va găzdui un exercițiu militar comun cu SUA săptămâna viitoare

Armenia a anunțat miercuri că va găzdui un exercițiu militar comun cu Statele Unite în perioada 11-20 septembrie, o decizie de natură să irite Rusia, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului armean al Apărării, scopul exercițiului, intitulat 'Eagle Partner 2023', vizează pregătirea forțelor sale pentru participare la misiuni internaționale de menținere a păcii.

Ministerul nu a precizat câți militari armeni și americani vor fi implicați.

Rusia deține o bază militară în Armenia și se consideră puterea preeminentă în regiunea Caucazului de Sud, care a făcut parte din Uniunea Sovietică până în 1991.

Rusia păstrează o forță de menținere a păcii în regiune pentru a garanta respectarea acordului ce a pus capăt războiului între Armenia și Azerbaidjan în 2020, al doilea între cele două țări de la destrămarea URSS.

Într-un interviu publicat în weekend în presa italiană, prim-ministrul armean Nikol Pașinian a declarat că Rusia a eșuat în a proteja Armenia împotriva a ceea ce el a numit agresiunea continuă din partea Azerbaidjanului. Prim-ministrul armean a sugerat că războiul dus de Rusia în Ucraina o face incapabilă să răspundă tuturor nevoilor de securitate ale țării sale.

Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și-a exprimat dezacordul cu afirmațiile lui Pașinian.

'Rusia este absolut parte integrantă în această regiune. Rusia joacă un rol consistent, foarte important în stabilizarea situației din regiune (...) și vom continua să jucăm acest rol', le-a declarat el reporterilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău