Arme și vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licență

  • 12 Februarie 2023 16:51
Arme și vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licență

Armamentul și vehiculele militare britanice ar putea fi fabricate sub licență în Ucraina, diminuând dependența Kievului de furnizările de arme din partea aliaților occidentali, a relatat duminică, 12 februarie, ziarul The Telegraph, preluat de Agerpres.

 Liderii industriei de apărare britanică s-au deplasat la Kiev pentru a discuta planurile de a crea societăți mixte pentru a produce la nivel local armament și vehicule de luptă, relatează sursa citată. Producători din alte țări europene se află deopotrivă în discuții cu Ucraina, a scris The Telegraph, citând un director care a spus că există o competiție pentru a pune Marea Britanie „în fruntea cozii”, scrie Agerpres.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri la Londra și Paris ca să solicite noi arme occidentale pentru a respinge invazia rusă, inclusiv avioane de vânătoare moderne și armament greu cu rază lungă de acțiune. Crearea oricărui tip de societate mixtă va avea nevoie cel mai probabil de acceptul guvernului britanic, iar un astfel de demers ar irita și mai tare Moscova, care a avertizat deja Londra cu privire la trimiterea de avioane de luptă Kievului, potrivit The Telegraph.

Biroul de presă al premierului britanic și Ministerul Apărării de la Londra au refuzat să comenteze informația publicată de The Telegraph.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău