Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete pe Insula Șerpilor

  • 27 Iunie 2022 16:06
Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete pe Insula Șerpilor, precum și mai mulți membri ai personalului rus, în cadrul unei „operațiuni continue” de eliberare a insulei din Marea Neagră.

 

„În cursul nopții au avut loc peste 10 lovituri pe insulă. Încă investigăm rezultatele, dar primim informații că încă un sistem de rachete ‘Panțîr S1’ a fost lovit”, a declarat Natalia Humenyuk, purtător de cuvânt al comandamentului de apărare din sudul Ucrainei.

O stație radar pe care Humenyuk a descris-o ca fiind „ochii și urechile” Rusiei pe insulă a fost lovită săptămâna trecută, a adăugat ea.

Insula Șerpilor a fost scena uneia dintre operațiunile militare din debutul invaziei ruse asupra Ucrainei și are o importanță strategică pentru ambele părți. În primele zile ale războiului, a fost locul în care o navă de război rusă le-a cerut apărătorilor ucraineni să se predea. Aceștia au răspuns, în mod infamant, cu „Navă de război rusă, du-te dracului” – o frază care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene. relatează G4Media.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău