Armata ucraineană anunță ca va folosi tancurile americane Abrams atunci când va fi momentul

  • 28 Septembrie 2023 08:54

Șeful serviciului de presă al Grupului de Forțe "Est" din Ucraina, Ilia Evlaș, a declarat, în seara zile de 27 septembrie, că forțele ucrainene vor începe să folosească tancurile Abrams atunci când va fi momentul și când condițiile tactice o vor permite, transmite RADOR.

Armata ucraineană anunță ca va folosi tancurile americane Abrams atunci când va fi momentul

"Deocamdată, nu vom dezvălui exact unde și când vor interacționa acestea cu inamicul. Să fie o surpriză pentru ei (ruși - n.r.)" - a menționat militarul.

Potrivit lui Evlaș, condițiile meteorologice dificile și ploile vor afecta cursul ostilităților și utilizarea noilor tancuri pe front.

 "Totuși, așa cum ne amintim chiar și de anul trecut, ofensiva și ostilitățile nu se vor termina aici" - a subliniat Ilia Evlaș. El a menționat că ostilitățile vor continua oricum, "va trebui doar să se țină cont de ceață sau alte condiții meteorologice". Evlaș a remarcat că operațiunea va fi planificată în funcție de circumstanțele care vor apărea.

Amintim că președintele Volodimir Zelenski a confirmat recent că primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina și se pregătesc pentru a întări brigăzile ucrainene. Pentagonul, de asemenea, a confirmat că primul lot, care include 31 de tancuri Abrams, a ajuns în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău