Armata ucraineană a distrus baza din Lugansk a grupului de mercenari Wagner

  • 10 Iunie 2022 14:24
Armata ucraineană a distrus baza din Lugansk a grupului de mercenari Wagner

Armata ucraineană a distrus baza grupului de mercenari Wagner din Lugansk, a anunțat vineri guvernatorul regiunii, Serghei Haidai, citat de The Kyiv Independent.

Serghei Haidai a transmis că forțele armate ale Ucrainei au distrus baza locală a grupului de mercenari Wagner din Kadiivka, oraș din regiunea Luhansk ocupat de ruși. Oficialul ucrainean a mai spus că doar un soldat rus a supraviețuit atacului, fără însă a preciza numărul total al celor uciși, transmite DIGI24.

La finalul lunii februarie, presa britanică dezvăluia că peste 400 de mercenari ruși operau la Kiev, la ordinele Kremlinului, pentru a-l asasina pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și pe membrii guvernului său, cu scopul de a pregăti terenul pentru ca Moscova să preia controlul în Ucraina.

Ulterior, la finalul lunii martie, serviciile de informații din SUA afirmau că în jur de 1.000 de mercenari ai grupului Wagner au fost trimiși să lupte în Ucraina, ca urmare a pierderilor grele înregistrate de armata Moscovei în prima lună de la declanșarea invaziei.

La finalul lunii mai, doi presupuși luptători ai Grupului Wagner din Belaurs au fost acuzați de uciderea civililor lângă Kiev, ei fiind astfel primii mercenari internaționali care sunt acuzați de crime de război în Ucraina.

Grupul Wagner este cunoscut ca armata privată a lui Vladimir Putin, implicată, de-a lungul timpului în conflicte din Ucraina, Siria și în zona Africii. 

Citiți continuarea pe DIGI24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Mon
8
Tue
6
Wed
7
Thu
5
Fri
7
Arhivă Radio Chișinău