Armata sud-coreeană trage focuri de avertisment după ce soldați nord-coreeni au trecut linia de demarcație. Este a doua încălcare a frontierei de către Nord

  • 18 Iunie 09:47
Armata sud-coreeană trage focuri de avertisment după ce soldați nord-coreeni au trecut linia de demarcație. Este a doua încălcare a frontierei de către Nord

Soldați nord-coreeni care lucrează în zona demilitarizată ( DMZ) separă cele două Corei au trecut din nou, marți, pentru scurt timp în Sud, înainte de a se întoarce de partea lor după ce Sudul a tras focuri de avertisment, a anunțat Statul Major Întrunit (JCS), transmite Agerpres, care citează Yonhap.

Aceasta a marcat a doua încălcare a frontierei de către Nord în mai puțin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie, scrie G4Media.

Aproximativ 20-30 de soldați nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcație militară din cadrul DMZ în secțiunea centrală a frontierei în jurul orei 8:30 dimineața, potrivit JCS.

Armata sud-coreeană a efectuat misiuni de avertizare și a tras focuri de avertisment, determinându-i pe soldații nord-coreeni să se întoarcă de partea lor de graniță, a declarat JCS, adăugând că nu a existat nicio activitate neobișnuită după focurile de avertisment.

Un oficial al JCS a declarat că incidentul pare să fie accidental.

Încălcarea frontierei a avut loc în condițiile în care Coreea de Nord a desfășurat sute de soldați în zonele de front începând cu luna aprilie pentru a desfășura o serie de activități, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri și construirea de drumuri pentru operațiuni militare.

„Aceste activități par a fi măsuri de întărire a controlului intern al armatei nord-coreene și al rezidenților și de respingere a încercărilor acestora de a trece granița”, a precizat JCS.

Soldații nord-coreeni au suferit, de asemenea, multiple victime în timp ce lucrau, din cauza exploziei unor mine terestre în zona demilitarizată, a declarat presei oficialul JCS.

Incidentul a avut loc în contextul în care președintele rus Vladimir Putin va efectua marți și miercuri o vizită în Coreea de Nord, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, potrivit celor două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,57 m/s
Mon
23
Tue
27
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău