Armata rusă anunță că a cucerit orașul New York din estul Ucrainei

  • 20 August 16:54
Armata rusă anunță că a cucerit orașul New York din estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat astăzi, 20 august, capturarea orașului New York din regiunea Donețk (estul Ucrainei), prezentat ca o importantă platformă logistică a trupelor ucrainene, transmite AFP.

Grupul Centru (...) a eliberat Novgorodskoie (numele rusesc al New York, n. red.), una din cele mai mari localități ale aglomerării Torețk și centru logistic important strategic”, a indicat Ministerul Apărării în raportul său zilnic.

Localitatea New York, unde se instalaseră coloniști germani în secolul al XIX-lea, a purtat acest nume până în 1951, când autoritățile sovietice au redenumit-o Novgorodskoie.

Așezarea a redevenit New York în vara lui 2021, la presiunea unor militanți ucraineni. Orașul se află la 6 km sud în linie dreaptă față de Torețk, și el ținta unei ofensive ruse de mai multe săptămâni și în mare parte distrus.

Chiar dacă ofensiva militară ucraineană declanșată în urmă cu două săptămâni în regiunea rusă Kursk primește multă atenție dat fiind că a dus ostilitățile pe teritoriul rus, epicentrul luptelor rămâne în estul Ucrainei, unde trupele ruse, mai bine echipate și mai numeroase, înaintează progresiv.

Președintele Vladimir Putin a făcut din cucerirea întregului Donbas, ce cuprinde regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, o prioritate a trupelor ruse, menționează AFP

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău