Armata Israelului a ridicat nivelul de alertă la frontiera de nord

  • 26 Iulie 2020 08:25
Armata Israelului a ridicat nivelul de alertă la frontiera de nord

Armata israeliană a anunțat ridicarea nivelului de alertă la frontiera de nord. Mai multe drumuri de-a lungul graniței cu Libanul au fost închise, potrivit RRA.

Armata Israelului a ridicat nivelul de alertă la frontiera de nord

Armata Israelului a ridicat nivelul de alertă la frontiera de nord

Trupe suplimentare au fost dislocate pentru a întări prezența militară de-a lungul frontierei, din cauza tensiunilor crescute și a prezenței active a milițiilor șiite libaneze Hezbollah din zona graniței.

Elicoptere de atac ale aviației israeliene au ripostat, vineri seară, în urma unui tir cu obuze trase de pe teritoriul sirian. Aviația israeliană a lovit postul de observații și un centru de intelligence, în apropiere de localitatea Quneitra, din Siria. Potrivit presei de stat de la Damasc, doi militari sirieni au fost răniți.

Armata israeliană consideră regimul sirian responsabil pentru atacul lansat asupra teritoriului israelian și va continua să acționeze ferm, ripostând la fiecare încălcare a suveranității statului Israel - se arată într-un comunicat al Armatei.

Ieri a sosit în Israel șeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, care s-a întâlnit cu șeful Statului Major General al Armatei Israeliene, Aviv Kochavi, și premierul Benjamin Netanyahu.

Kochavi a declarat că Armata israeliană se pregătește pentru eliminarea oricăror amenințări la adresa securității cetățenilor și suveranității Israelului.

La începutul săptămânii, Hezbollah a anunțat că unul dintre membrii săi a fost ucis într-un presupus atac aerian israelian în zona Damascului, unde a fost vizat un important depozit cu muniții.

Șeful Comandamentului Central al Statelor Unite, Kenneth McKenzie, a avertizat că un atac al Hezbollah asupra Israelului nu va avea un final bun pentru milițiile șiite libaneze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău