Armata irakiană: 22 de rachete au fost trase asupra bazelor unde staționează americani, niciun irakian rănit

  • 08 Ianuarie 2020 11:55
Armata irakiană: 22 de rachete au fost trase asupra bazelor unde staționează americani, niciun irakian rănit

Comandamentul militar irakian a anunțat miercuri că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului "fără a face victime printre forțele irakiene", după o ripostă a Iranului împotriva intereselor SUA, care l-au ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Între orele 01:45 și 02:15 (22:45 GMT și 23:15 GMT), Irakul a fost bombardat de 22 de rachete - 17 asupra bazei aeriene Ain al-Assad și cinci asupra bazei din Erbil - care au lovit instalații ale coaliției internaționale antijihadiste" condusă de SUA, anunță comandamentul militar irakian într-un comunicat.

"Nu există nicio victimă în rândurile forțelor irakiene", se mai spune în comunicat, publicat la șapte ore după atacul întreprins de Teheran, susținător al puterii de la Bagdad.

Comunicatul nu face referire la eventuale victime în cadrul forțelor coaliției.

El nu evocă nici Iranul, care a revendicat aceste atacuri pentru "a-l răzbuna" pe generalul Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, alături de Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al Hashd al-Shaabi, coaliție de paramilitari irakieni pro-Iran, integrați în prezent forțelor de securitate irakiene.

Ca represalii la ceea ce el denunță a fi o încălcare a suveranității sale, Irakul a cerut retragerea trupelor străine de pe teritoriul său, în timp ce tirurile cu rachete împotriva diplomaților și militarilor americani din Irak s-au întețit. 

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău