Armata chineză a publicat un clip cu simularea unui atac asupra unei baze ce pare a fi a SUA

  • 21 Septembrie 2020 13:51
Armata chineză a publicat un clip cu simularea unui atac asupra unei baze ce pare a fi a SUA

Forțele aeriene ale Chinei au publicat un videoclip care arată bombardiere H-6, cu capacitate nucleară, care simulează un atac asupra a ceea ce pare a fi baza forțelor aeriene americane Andersen de pe insula Guam, în condițiile în care tensiunile regionale continuă să crească, potrivit Reuters, preluat de Digi24.ro

Videoclipul, lansat sâmbătă pe contul Weibo al Forței Aeriene a Armatei de Eliberare a Poporului, a venit în timp ce China a efectuat o a doua zi de exerciții în apropierea Taiwanului, pentru a exprima dezaprobarea Beijingului față de vizita unui înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA la Taipei.

Guam găzduiește mari facilități militare americane, inclusiv baza aeriană, care ar fi cheia pentru a răspunde la orice conflict din regiunea Asia-Pacific.

Videoclipul forțelor aeriene chineze de două minute și 15 secunde, cu muzică solemnă și dramatică, arată bombardierele H-6 care decolează dintr-o bază din deșert. Videoclipul se numește „Zeul războiului H-6K intră în atac!”

La jumătatea drumului, un pilot apasă un buton și lansează o rachetă într-o zonă care nu este numită. Zona unde este lasată a cărei imagine de satelit este afișată, arată exact ca baza americană, deși nu este denumită. Muzica se oprește brusc pe măsură ce apar imagini aeriene ale unei explozii.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău