Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină pentru a distribui carburanți

  • 28 Septembrie 2021 14:26
Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină pentru a distribui carburanți

Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină pentru a distribui carburanți. Pe fondul lipsei de șoferi, Marea Britanie se confruntă cu o criză a carburanților și în unele locuri începe să se simtă și lipsa alimentelor. Mărfurile respective există, dar nu are cine să le transporte. 

Aproape 150 de conducători de tancuri sunt mobilizați pentru a conduce cisterne cu carburanți care să alimenteze benzinăriile din Marea Britanie. Guvernul de la Londra se vede nevoit să apeleze la ajutorul armatei din cauza crizei carburanților, care a intrat în a 4-a zi. În aproape toată țara sunt cozi mari la benzinării. Problema nu este legată de lipsa carburanților, ci de lipsa șoferilor de mașini cu tonaj mare care să asigure distribuția. Sindicatul șoferilor susține că în întreg sectorul ar fi peste 100.000 de locuri vacante, ceea ce cauzează probleme mari nu doar în distribuția carburanților, ci și în industria alimentară, în multe magazine fiind rafturi goale.

Cauzele crizei sunt în principal pandemia și Brexitul. De la începutul acestuia an, 14.000 de șoferi din Uniunea Europeană au părăsit Marea Britanie și doar o mie au venit înapoi. Guvernul britanic a anunțat că va acorda 5.000 de vize de muncă, în regim de urgență, pentru șoferi din străinătate. Vizele sunt valabile, însă, doar până la Crăciun.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău