Armata americană ar putea achiziționa sisteme antiaeriene "Domul de Fier" din Israel

  • 19 Ianuarie 2019 14:21
Armata americană ar putea achiziționa sisteme antiaeriene

Armata Statelor Unite intenționează să cumpere două sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier" ("Iron Dome"), în efortul de protejare a trupelor americane aflate în teatre de operațiuni, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel.

Achiziționarea sistemelor antiaeriene ar fi prima etapă în cadrul unui proiect în valoare de 1,7 miliarde de dolari pentru protejarea trupelor americane de rachete de croazieră.

De asemenea, Pentagonul explorează ipoteza introducerii componentelor sistemului "Domul de Fier" ("Iron Dome") în proiectul antibalistic american.

Decizia, care nu a fost anunțată încă de Pentagon sau de Ministerul israelian al Apărării, ar interveni după ce armata americană a efectuat o evaluare a sistemelor antiaeriene. Washingtonul ar urma să stabilească dacă sistemele din Israel, Norvegia ori SUA sunt cele mai bune pentru contracararea amenințărilor rachetelor de croazieră ruse ori chineze.

Conform surselor citate de cotidianul Times of Israel, armata americană intenționează să aloce 373 de milioane de dolari pentru cumpărarea a două sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier", transmite MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău