Arheologii desfășoară cercetări în preajma Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Sunt căutate urme ale cetății bastionare a Chișinăului din secolul 19

  • 04 August 17:21
Arheologii desfășoară cercetări în preajma Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Sunt căutate urme ale cetății bastionare a Chișinăului din secolul 19

Arheologii desfășoară cercetări în preajma Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și cimitirului satului Visterniceni, devenit mai târziu sectorul Râșcani al capitalei. Solicitat de IPN, conducătorul grupului, istoricul și arheologul Sergiu Mustață, a precizat că sunt căutate urme ale cetății bastionare a Chișinăului din secolul 19.

Lucrările sunt realizate de Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău, care a câștigat licitația pentru prestarea serviciilor de cercetare arheologică în municipiul Chișinău pentru mai multe zone.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” va realiza atât cercetări arheologice pentru mai multe zone, cât și activități conexe acestora, cu ar fi cercetarea urmelor muzeului bisericesc și a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, cercetarea cimitirului bisericii „Sfinții Constantin și Elena” (Visterniceni), cercetarea zonei Pieței vechi a târgului Chișinău (curtea Maternității nr. 2).

La finalul cercetărilor va fi organizată o conferință cu prezentarea publicului larg rezultatelor investigațiilor arheologice.

Proiectul este finanțat integral din bugetul municipal, fiind printre primele investiții făcute de Primăria municipiului Chișinău pentru acest sector.

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” este printre cele mai vechi biserici din oraș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău