Argumentele Ruxandei Glavan privind statistica falsă a pandemiei prezentată de autorități

  • 29 Mai 2020 08:33
Argumentele Ruxandei Glavan privind statistica falsă a pandemiei prezentată de autorități

Autoritățile nu prezintă adevărata statistică cu privire la numărul persoanelor infectate cu COVID-19, susțin foștii miniștri ai Sănătății Ruxanda Glavan și Ala Nemerenco, transmite IPN.

Ruxanda Glavan a declarat  că este sigură că cifrele sunt mai mari. Ea a argument părerea sa prin faptul că, la două luni de la promisiunea că  se va efectua testarea masivă a tuturor angajaților din sistemul de sănătate, inclusiv și a celor asimptomatici, acest lucru nu s-a realizat. Protocoalele ministerului nu s-au schimbat, iar cadrele medicale își obțin cu greu testare periodică de la conducătorii instituțiilor unde activează, a afirmat fostul ministru al Sănătății  Ruxanda Glavan, la TV8.

Ea este de părere că autoritățile au gestionat prost situația, atât din punct de vedere medical, cât și al măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, iar faptul că astăzi asistăm la o explozie a îmbolnăvirilor este o dovadă indirectă că tot ce s-a raportat până acum nu a corespuns realității. Ruxanda Glavan crede că nu a existat temei pentru ridicarea restricțiilor și că de fapt, în R. Moldova, nu s-a respectat stare de urgență instituită, mai ales de către autorități.

Și ex-ministra Ala Nemerenco susține că autoritățile au pornit pe o cale greșită de la începutul pandemiei: „Nu testam, nu izolam corect și infecția s-a răspândit. Autoritățile trebuie să dezvolte mai multe acțiuni, nu doar izolarea”, a punctat ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău