Argentina: Un deputat al majorității, grav rănit la Buenos Aires

  • 09 Mai 2019 18:27
Argentina: Un deputat al majorității, grav rănit la Buenos Aires

Un deputat argentinian Hector Olivares, membru al coaliției guvernamentale Cambiemos (Noi schimbăm), a fost grav rănit joi în apropierea parlamentului de la Buenos Aires și un funcționar care îl însoțea a fost ucis, a anunțat un parlamentar citat de un canal de televiziune local, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Au fost loviți de gloanțe, actul a fost premeditat", a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN.

Marcelo Yadiln, în vârstă de 58 de ani, funcționar public din provincia La Rioja (nord-vest), a fost ucis în atac, a precizat José Cano. Hector Olivares, în vârstă de 61 de ani, deputat din aceeași provincie, a fost transportat la spital în stare gravă.

Atacul a avut loc la ora 07:00 ( 10:00 GMT), când focuri de armă provenind dintr-o mașină i-au vizat pe cei doi bărbați care se aflau în piața situată în apropierea Congresului. Atacatorii au tras aproximativ 12 gloanțe.

Olivares făcea parte dintr-o comisie parlamentară privind legislația penală și a muncii și lucra la un proiect privind violența în fotbal.

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina și survine în contextul începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 27 octombrie 2019. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău