Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires

  • 13 Mai 2019 08:01
Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires

Deputatul argentinian Hector Olivares, victimă la 9 mai a unei agresiuni cu armă de foc în centrul capitalei Buenos Aires, care a costat, de asemenea, viața unui funcționar cu rang înalt, a încetat din viață duminică din cauza rănilor, a anunțat formațiunea sa politică, relatează AFP,citat de Agerpres.

"Regretăm profund decesul deputatului Hector Olivares. Suntem alături de familia sa în această încercare", a scris pe Twitter coaliția la putere Cambiemos din care făcea parte parlamentarul.

Hector Olivares, 61 de ani, a fost împușcat în timp ce mergea pe stradă în apropierea clădirii parlamentului la Buenos Aires. Un funcționar cu rang înalt care îl însoțea, Miguel Yadon, 58 de ani, a murit pe loc.

În total, șase persoane au fost arestate pentru implicarea în această dublă crimă, printre care cei doi presupuși trăgători. Autoritățile au respins orice mobil politic și privilegiază ipoteza unui atac cu caracter privat care l-a avut ca țintă pe Miguel Yadon.

Potrivit presei argentiniene, poliția înclină pentru teza unei reglări de conturi familiale: unul dintre criminali dezaproba o legătură pe care ar fi avut-o Miguel Yadon cu fiica sa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău