Argentina a introdus una dintre cele mai dure restricții din lume

  • 28 Aprilie 2020 11:33
Argentina a introdus una dintre cele mai dure restricții din lume

Argentina a interzis toate zborurile comerciale, interne și internaționale, până la 1 septembrie din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind una dintre cele mai dure măsuri luate până acum de vreun stat, informează BBC, preluat de Agerpres.

Autoritățile au anunțat că operatorii aerieni nu ar trebuie să aibă voie să vândă bilete pentru zborurile care ar putea să nu aibă loc în următoarele 4 luni.

Administrația aviației civile din Argentina a emis luni un decret care interzice vânzarea de bilete pentru zboruri comerciale, atât internaționale cât și interne. Potrivit acestui for, 1 septembrie este "o dată rezonabilă" pentru reluarea activității. Decretul ar avea rolul de a împiedica operatorii să vândă bilete pentru zboruri neaprobate de autoritățile argentiniene. Companiile din industria avitației au avertizat că mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă după această măsură dură.

Agenția internațională pentru aviație IATA a trimis o scrisoare guvernului argentinian, precizând că această decizie încalcă acorduri bilaterale și pune în pericol peste 300.000 de locuri de muncă pe plan local.

Multe state din America de Sud au introdus restricții privind zborurile, însă nicio țară nu a anunțat un termen atât de avansat pentru reluarea acestora.

Argentina și-a închis granițele pentru cetățenii străini încă din luna martie, când a impus restricții dure pentru controlarea epidemiei. În prezent, statul sud-american are aproape 4.000 de cazuri de COVID-19 și 192 de morți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău