Arestul lui Grama a ajuns în presa internațională (Revista presei)

  • 16 Martie 2017 10:24
Arestul lui Grama a ajuns în presa internațională (Revista presei)

Revista presei din 16 martie 2017

Ziarul Național scrie despre reținerea Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama. Oficialul este bănuit de faptul că ar fi primit bani pentru a ajuta un antreprenor să intre ilegal în posesia a 30 de hectare de teren care aparțin Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, situat în Stăuceni, suburbie a capitalei, după ce le-a luat în arendă. Procurorul anticorupție Viorel Morari nu a vrut să spună ce mită ar fi luat ministrul, amintind că este cazul descris anterior într-o investigație de către RISE Moldova, când mai mulți funcționari de la Ministerul Agriculturii ar fi vândut funcția de administrator al unei întreprinderi de stat cu 20 de mii de euro și un „Mercedes E-class”. În acea investigație, Grama nega implicarea sa: „S-a încercat să iasă la o discuție cu mine cineva dintre persoanele respective. Eu nu am acceptat sub nicio formă, niciun contract, nici nu mă interesează”. 

Ziarul de Gardă publică detalii despre cariera ministrului reținut. Eduard Grama are 44 de ani și a deținut funcția de viceministru al Agriculturii în guvernele Gaburici și Streleț, iar din ianuarie 2016 acesta a devenit membru al guvernului condus de Pavel Filip, fiind numit în fruntea aceluiași minister al Agriculturii.

Portalul moldovacurată.md a scris anterior că Eduard Grama și-a făcut studiile universitare timp de 7 ani, la secția frecvență redusă, Facultatea de Drept, a Institutului Nistrean de Economie și Drept de la Bălți, instituție de învățământ privată. Funcționarul spunea pentru sursa citată că studiile „au fost mai mult o glumă”. El a devenit student la vârsta de 30 de ani. A lucrat mai mulți ani în domeniul vinificației, în diferite companii de vinuri, fără să aibă studii, dar spune că acest lucru nu l-a împiedicat deloc în carieră. „Nu aveam timp pentru studii, eu am muncit”, declara Eduard Grama.

Arestul lui Grama a ajuns în presa internațională. Portalul Deschide.md relatează despre ce scriu Washington Post și ABC News. Washington Post a scris că Procurorii Anticorupție l-au arestat pe Eduard Grama pentru 72 de ore în dosarul privind acordarea unui lot de 9,2 ha unui agent economic. ABC News transmite că ministrul adjunct al Agriculturii, Iurie Ușurelu nu a suspectat că Grama este implicat în activități ilicite.

Editorialistul Pentru Bogatu remarcă faptul că petru prima oară de la proclamarea independenței încoace, justiția moldovenească încarcerează un ministru în exercițiul funcțiunii. Lui Eduard Grama astfel îi sunt asigurate câteva cuvinte în manualul de istorie, susține publicistul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
22 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:2,6 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău