Arestări și polițiști răniți în Germania și Olanda, cu prilejul sărbătoririi Anului Nou

  • 02 Ianuarie 07:59
Arestări și polițiști răniți în Germania și Olanda, cu prilejul sărbătoririi Anului Nou

Aproape 400 de oameni au fost arestați în timpul festivităților de Anul Nou de la Berlin, mare parte ca urmare a folosirii în mod periculos a artificiilor, care a determinat rănirea mai multor polițiști, a anunțat luni poliția germană, relatează Agerpres.

În total au fost răniți 54 de ofițeri de poliție, 30 dintre ei din cauza materialelor pirotehnice, iar opt dintre răniți nu și-au mai putut continua misiunea, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliției, Anja Dierschke.

Au fost operate 390 de arestări și au fost lansate 720 de anchete în legătură cu incidente produse în cursul nopții, a menționat ea.

Și în Olanda au fost operate în cursul nopții aproape 200 de arestări în diferite orașe, dar ca urmare a unor acte de vandalism care au transformat sărbătoarea Anului nou într-o noapte de revolte, a consemnat agenția ANP preluată de dpa.

Câteva zeci de polițiști au fost răniți, au menționat pentru ANP surse ale poliției.

Revoltele au fost "complet inacceptabile", a subliniat Peije de Meij, coordonatorul operațiunilor poliției din noaptea de revelion.

În mai multe locuri, inclusiv la Amsterdam, forțele de ordine s-au confruntat cu "mari grupuri de oameni purtând cagule și care căutau o confruntare cu poliția", a adăugat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău