Arestări în Belarus | ONU denunță o ''reprimare inacceptabilă'' a reprezentanților societății civile și a jurnaliștilor

  • 16 Iulie 2021 08:32
Arestări în Belarus | ONU denunță o ''reprimare inacceptabilă'' a reprezentanților societății civile și a jurnaliștilor

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a denunțat joi reprimarea și noile arestări în rândul opozanților Belarus, cerându-le autorităților de la Minsk să îi pună în libertate ''imediat'' pe cei încă aflați în detenție, transmite AFP.

''Sunt profund alarmată de ultimele evoluții din Belarus'', a declarat Michelle Bachelet într-un comunicat, în urma unei serii de percheziții efectuate de serviciile de securitate din Belarus în cel puțin 12 organizații și a arestării mai multor militanți.

Perchezițiile au vizat birourile a cel puțin șase ONG-uri (Viasna, Belarusski Helsinki Comitet, Gender Perspectives, Lawtrend, Imena, Human Constanta).

Descinderile poliției au vizat, de asemenea, sediile Asociației jurnaliștilor belaruși, partidului de opoziție Frontul Popular, mișcării disidente 'Pentru Libertate', unei agenții de comunicații și unei organizații de ajutor pentru belarușii din diaspora.

''O asemenea reprimare este total inacceptabilă'', a afirmat Bachelet.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a cerut marți ''aducerea în justiție'' a ''ONG-urilor murdare'' care cultivă, în opinia sa, ''teroarea'' în țară. El a făcut această declarație în timpul unei întâlniri cu omologul său rus, Vladimir Putin, principalul său aliat.

''Am avertizat în mai multe rânduri cu privire la deteriorarea situației în Belarus și cer încă o dată guvernului să renunțe la politica sa de intimidare și hărțuire față de membrii societății civile și ai presei'', a subliniat reprezentanta ONU.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău