Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la inaugurarea Jocurilor Olimpice de la Paris

  • 26 Iulie 09:13
Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la inaugurarea Jocurilor Olimpice de la Paris

În această seară, va avea deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Paris, cu începere de la ora 20:30, la care Republica Moldova participă cu un lot format din 26 de sportivi. În premieră, ceremonia de deschidere a unei olimpiade nu va avea loc pe un stadion, ci pe fluviul Sena.

Cei care vor purta drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere vor fi arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca. Tot ei au purtat tricolorul și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cei doi sunt și primii sportivi din Republica Moldova care au intrat în competiție la Olimpiada de la Paris. Ieri, în runda de stabilire a clasamentului celor 64 de sportivi care participă în proba individuală, Dan Olaru s-a clasat pe locul 18 cu un total de 671 de puncte, iar Alexandra Mîrca a ocupat locul 51 cu rezultatul de 631 de puncte.

În prima etapă eliminatorie, care se va disputa pe 30 iulie (ora 1300), Alexandra Mîrca va juca împotriva unei sportive din Malaiezia (Syaqiera Mashayikh), iar Dan Olaru se va duela pe 1 august (ora 18:00) cu un arcaș din Vietnam (Le Quoc Phong).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău