ARBI a aplicat sechestru pe 112 terenuri agricole și un cont bancar, în valoare de peste 1,4 milioane de lei

  • 13 Martie 09:56
ARBI a aplicat sechestru pe 112 terenuri agricole și un cont bancar, în valoare de peste 1,4 milioane de lei

Bunuri de peste 1,4 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 112 terenuri agricole și un cont bancar, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și escrocherie. La moment, ARBI are în examinare 146 de delegații, pe 114 de cauze penale, în privința a 231 de subiecți, anunță CNA.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 3 IT, în procedură fiind alte 63 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 337 de cauze penale.

Direcția legislație a recepționat 34 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 5 rapoarte de expertiză și 9 avize.

Direcția analitică a efectuat o analiză operațională și a inițiat 14 noi, alte 58 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 7 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 64 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. În penitenciare se află 14 persoane, arestate în dosarele CNA, iar 2 persoane au fost plasate în izolatorul centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău