Arad: Manifestări dedicate aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

  • 28 Martie 2016 15:37
Arad: Manifestări dedicate aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

La Arad au avut loc, luni, 28 martie, mai multe manifestări dedicate aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

La căminul de fete din localitate a fost dezvelită o placă memorială în cinstea lui Vasile Stroescu, primul președinte al ParlamentuluI României reîntregite. Manifestările au continuat cu un simpozion istoric, la care au participat mai multe personalități, informează Rador.

Manifestările din județul Arad dedicate împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România  se încheie joi, 31 martie, orele 14,00, când la Hotelul Rusco din Păuliș va avea loc o după-amiază literară, cu participarea membrilor Cenaclului ADN din Arad.

„Sperăm ca România Dodoloață să devină o realitate iar Monumentul Marii Uniri de la Arad să fie la locul lui,  în așa fel încât peste doi ani, când vom sărbători Centenarul Unirii Basarabiei cu România, să avem ce raporta poporului român dornic de secole de înfăptuirea Marii Uniri, de reîntregirea neamului românesc“ a mai adăugat Teodor Mihuț, președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina-Filiala „Vasile Stroescu“ Arad, informează glsa.ro/arad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău