Arabia Saudită: Un înalt responsabil militar destituit pentru corupție

  • 01 Septembrie 2020 08:39
Arabia Saudită: Un înalt responsabil militar destituit pentru corupție

Un înalt responsabil militar saudit și fiul său, aparținând familiei regale, au fost demiși luni, a anunțat presa oficială, cea mai recentă măsură în lupta împotriva corupției desfășurată de Riad, notează AFP,preluat de Agerprs.

Prințul Fahd bin Turki, comandantul forțelor comune din Yemen, și fiul său Abdulaziz bin Fahd, viceguvernator al regiunii Al-Jouf, fac obiectul unei anchete pentru corupție.

Mai mulți alți ofițeri și civili din Ministerul Apărării sunt, de asemenea, urmăriți pentru corupție, potrivit unui decret regal citat de presa oficială.

Demiterea prințului Fahd, care conduce forțele coaliției în Yemenul vecin, "reprezintă un semnal puternic contra corupției din armată" lansat de autorități, a comentat expertul Ali Shihabi.

Este cea mai recentă epurare lansată după demiterea la sfârșitul lui august a unor guvernatori și funcționar din Ministerul de Interne acuzați de corupție în cadrul proiectelor turistice în dezvoltare în regat.

În martie, ONG-ul Human Rights Watch și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu arestarea a 298 de responsabili saudiți, de asemenea, acuzați de corupție, subliniind posibile "puneri sub acuzare incorecte" într-un sistem judiciar netransparent.

Responsabili militari și juridici fac parte dintre persoanele arestate pentru corupție și deturnare de fonduri în valoare totală estimată la 379 de milioane de riali (peste 85 de milioane de euro), potrivit Nazaha, un organism de stat de luptă împotriva corupției.

În noiembrie 2017, sute de prinți și oameni de afaceri au fost "reținuți", unii dintre ei timp de câteva săptămâni, la hotelul Ritz-Carlton din Riad, în cadrul a ceea ce a fost prezentat drept o campanie anticorupție inițiată de prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Campania a luat sfârșit la fel de brusc cum a început, câteva luni mai târziu, după recuperarea unor bunuri în valoare de peste 400 miliarde de riali (106 miliarde de dolari, 93 miliarde de euro).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău