Arabia Saudită: Regele Salman a primit-o pe directoarea CIA, Gina Haspel

  • 07 Noiembrie 2019 17:05
Arabia Saudită: Regele Salman a primit-o pe directoarea CIA, Gina Haspel

Regele Salman al Arabiei Saudite a primit-o joi la Riad pe directoarea Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, Gina Haspel, informează Reuters, citând agenția de presă saudită SPA, preluată de Agerpres.

Potrivit agenției citate, regele saudit și directoarea CIA au discutat despre "chestiuni de interes" și la întrevedere au participat de asemenea miniștrii de externe și interne de la Riad, precum și ambasadorul SUA în regat

Nu au fost însă comunicate detalii despre subiectele discutate în cadrul acestei întâlniri.

Întrevederea a avut loc după ce Departamentul american al justiției (ministerul justiției) a acuzat doi foști angajați ai Twitter și un al treilea bărbat de spionaj în favoarea Arabiei Saudite. Riadul nu a comentat deocamdată public aceste acuzații, anunțate miercuri, amintește Reuters.

Potrivit Departamentului de justiție, Ali Alzabarah și Ahmad Abouammo, care au lucrat pentru Twitter, și Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală saudită, au spionat în favoarea regatului, colectând informații private ale utilizatorilor și predându-le oficialilor saudiți, serviciu pentru care au fost plătiți.

Anunțul acestei inculpări a survenit în contextul în care Riadul are relații bune cu președintele american Donald Trump, în pofida bilanțului controversat al saudiților în materie de drepturile omului. În plus, numeroși legislatori republicani și democrați au criticat participarea saudită la războiul din Yemen și asasinarea jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, anul trecut.

Totuși, președintele Trump a continuat să susțină Arabia Saudită și pe liderul de facto al acesteia, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, ce apare în plângerea Departamentului american al justiției ca "Membru al familiei regale nr. 1", a indicat Washington Post, care a dezvăluit acuzațiile. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău