Arabia Saudită: Regele Salman a primit-o pe directoarea CIA, Gina Haspel

  • 07 Noiembrie 2019 17:05
Arabia Saudită: Regele Salman a primit-o pe directoarea CIA, Gina Haspel

Regele Salman al Arabiei Saudite a primit-o joi la Riad pe directoarea Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, Gina Haspel, informează Reuters, citând agenția de presă saudită SPA, preluată de Agerpres.

Potrivit agenției citate, regele saudit și directoarea CIA au discutat despre "chestiuni de interes" și la întrevedere au participat de asemenea miniștrii de externe și interne de la Riad, precum și ambasadorul SUA în regat

Nu au fost însă comunicate detalii despre subiectele discutate în cadrul acestei întâlniri.

Întrevederea a avut loc după ce Departamentul american al justiției (ministerul justiției) a acuzat doi foști angajați ai Twitter și un al treilea bărbat de spionaj în favoarea Arabiei Saudite. Riadul nu a comentat deocamdată public aceste acuzații, anunțate miercuri, amintește Reuters.

Potrivit Departamentului de justiție, Ali Alzabarah și Ahmad Abouammo, care au lucrat pentru Twitter, și Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală saudită, au spionat în favoarea regatului, colectând informații private ale utilizatorilor și predându-le oficialilor saudiți, serviciu pentru care au fost plătiți.

Anunțul acestei inculpări a survenit în contextul în care Riadul are relații bune cu președintele american Donald Trump, în pofida bilanțului controversat al saudiților în materie de drepturile omului. În plus, numeroși legislatori republicani și democrați au criticat participarea saudită la războiul din Yemen și asasinarea jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, anul trecut.

Totuși, președintele Trump a continuat să susțină Arabia Saudită și pe liderul de facto al acesteia, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, ce apare în plângerea Departamentului american al justiției ca "Membru al familiei regale nr. 1", a indicat Washington Post, care a dezvăluit acuzațiile. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:3,1 m/s
Sun
22
Mon
17
Tue
17
Wed
19
Thu
21

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău