Arabia Saudită anunță un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina

  • 15 Octombrie 2022 16:16
Arabia Saudită anunță un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina

Arabia Saudită a anunțat sâmbătă un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Kiev și prințul ei moștenitor Mohammed bin Salman a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat agenția oficială de presă SPA, citată de France Presse.

Prințul a subliniat "poziția regatului de a sprijini tot ceea ce va contribui la dezescaladare și voința regatului de a continua eforturile de mediere", a precizat SPA.

În septembrie, Riadul a jucat un rol neașteptat de mediator, conducând la un schimb de prizonieri între Moscova și Kiev.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina a alimentat tensiuni între Arabia Saudită și Statele Unite, regatul refuzând să mărească producția de petrol așa cum ar fi dorit Washingtonul pentru a atenua criza energetică rezultată în urma conflictului.

Riadul este chiar criticat din ce în ce mai mult de Statele Unite în urma deciziei OPEC, cu Arabia Saudită în primul rând, dar și Rusia și alți aliați, de a reduce drastic producția de petrol, ceea ce ar putea crește prețul la energie și mai mult.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău