Arabia Saudită anunță că va lua măsuri ''dureroase'' pentru a face față impactului coronavirusului

  • 03 Mai 2020 17:00
Arabia Saudită anunță că va lua măsuri ''dureroase'' pentru a face față impactului coronavirusului

Guvernul saudit a dat asigurări că va lua măsuri "care pot fi dureroase" pentru a face față impactului provocat de pandemia de coronavirus, a declarat, într-un interviu pentru Al Arabiya, ministrul Finanțelor, Mohamed al Yadaan, citat de agenția EFE, preluat de Agerpres.

"Profiturile au scăzut. De aceea, este foarte important să luăm măsuri stricte și extreme, care pot fi dureroase, dar care sunt necesare pentru stabilitatea financiară a țării", a spus Al Yadaan, într-un interviu pentru televiziunea de stat Al Arabiya.

De asemenea, ministrul a menționat că trebuie reduse semnificativ cheltuielile publice și a subliniat că "toate opțiunile sunt luate în considerare, atâta timp cât nu sunt atinse necesitățile de bază ale populației".

În acest sens, el a precizat că măsurile pe care le va lua Guvernul vor fi îndreptate către diminuarea cheltuielilor și prorogarea megaproiectelor la care lucrează
Arabia Saudită, în contextul programului Vision 2030 al regatului pentru diversificarea economiei dependente de petrol.

Al Yadaan a afirmat că regatul a înregistrat "o scădere semnificativă a veniturilor", în parte, din cauza prăbușirii prețurilor petrolului, în timp ce alte activități, care nu au legătură cu țițeiul, au fost afectate de măsurile de prevenție impuse de autorități pentru a combate pandemia de COVID-19.

El a indicat că efectele pandemiei nu s-au arătat în rezultatele din primul trimestru al anului, dar a subliniat că "se vor vedea în al doilea, al treilea și al patrulea" trimestru, în funcție de evoluțiile din sectorul sanitar și economic.

În ultimele luni, Arabia Saudită a închis toate centrele educaționale, locurile de divertisment și a limitat toate evenimentele publice sau reuniunile, pe lângă interzicerea călătoriilor internaționale și a pelerinajelor la locurile sfinte și punerea în carantină a unor localități.

De câteva săptămâni, au început să fie făcute masiv teste în teren și Arabia Saudită a înregistrat un recul al cazurilor de infectare, care au ajuns la 25.459, cu 176 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău