Arabia Saudită a interceptat drone ale rebelilor yemenți

  • 05 Iulie 2019 08:25
Arabia Saudită a interceptat drone ale rebelilor yemenți

Arabia Saudită a interceptat joi drone rebele yemenite care vizau un aeroport civil din sudul țării, a anunțat coaliția militară condusă de Riad, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Dronele au avut ca țintă aeroportul din Jizan, a precizat coaliția într-un comunicat difuzat de agenția oficială de presă saudită SPA. Aceasta nu a raportat nici victime, nici pagube materiale.

Rebelii houthi din Yemen revendicaseră mai devreme atacuri cu drone asupra aeroporturilor de la Jizan și Abha (sud), potrivit Al-Masirah, canalul de televiziune al rebelilor. Coaliția nu a confirmat atacul asupra aeroportului de la Abha.

Rebelii șiiți houthi, considerați ca apropiați Iranului și care sunt supuși din martie 2015 unor bombardamente intense ale coaliției, și-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone și rachete asupra orașelor din Arabia Saudită.

Marți, nouă persoane au fost rănite într-un atac lansat de rebeli houthi asupra aeroportului din Abha, potrivit coaliției militare conduse de Riad.

La 12 iunie, un atac cu rachetă asupra acestui aeroport a rănit 26 de civili și a suscitat amenințări cu un răspuns sever din partea coaliției.

La 23 iunie, un nou atac cu rachetă asupra aceluiași aeroport a ucis un sirian și a rănit alți 21 de civili, potrivit coaliției.

Aceste evoluții au loc pe fondul tensiunii crescute în regiune, Washingtonul și Riadul acuzând Iranul că ar fi comis atacurile de joi asupra a două petroliere în Marea Oman, ceea ce Teheranul dezminte.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău