Aproximativ 70 de cadavre au fost descoperite în zona fostei fabrici Oktibar, din Mariupol

  • 27 Mai 2022 12:18
Aproximativ 70 de cadavre au fost descoperite în zona fostei fabrici Oktibar, din Mariupol

Aproximativ 70 de cadavre au fost descoperite sub dărâmăturile din zona fostei fabrici Oktibar, din Mariupol. Cadavrele vor fi îngropate într-o groapă comună, scrie Rador.

"Muncitorii Ministerului rus pentru Situații de Urgență au descoperit aproximativ 70 de cadavre în zona fostei fabrici Oktibar, în timpul îndepărtării dărâmăturilor de pe strada Kuindji. Motivul este același: oamenii au rămas blocați sub o clădire prăbușită după un atac", a scris Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, pe Telegram. El a menționat că trupurile au fost puse în saci de plastic și au fost duse pentru a fi înmormântate în gropi comune în satul Starii Krim. Nu a fost realizată o identificare a cadavrelor. Dar localnicii au afirmat că acestea nu puteau fi identificate, dată fiind starea în care se aflau.

"Câte astfel de gropi comune vor fi descoperite, lăsate în urmă de bombele rusești? Câteva? Zeci? Sute?" a subliniat consilierul primarului. Mariupolul se confruntă cu una dintre cele mai grave catastrofe umanitare, provocată de agresiunea rusă. Orașul este practic distrus de atacurile rusești, care au ucis cel puțin 22.000 de persoane.

Astăzi, Mariupol nu este alimentat cu energie, apă sau gaz. Orașul este în pragului dezastrului ecologic și sanitar. În prezent, mai mult de 100.000 de civili sunt blocați în Mariupol. Invadatorii ruși l-au declarat pe Konstantin Ivașcenko drept "primarul" Mariupolului și creează în prezent o imagine a "restaurării vieții în oraș".

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău