Aproximativ 600 de funcționari din cadrul instituțiilor publice, implicați în procesul de integrare a R. Moldova în Uniunea Europeană, vor beneficia de sporuri în valoare de 50 la sută din salariu

  • 13 Ianuarie 2023 13:20
Aproximativ 600 de funcționari din cadrul instituțiilor publice, implicați în procesul  de integrare a R. Moldova în Uniunea Europeană, vor beneficia de sporuri în valoare de 50 la sută din salariu

Aproximativ 600 de funcționari din cadrul instituțiilor publice, implicați în procesul de integrare a Rep. Moldova în Uniunea Europeană, vor beneficia de sporuri în valoare de 50 la sută din salariu. Afirmația aparține secretarului de stat din cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel și a fost făcută în cadrul evenimentului de prezentare a manualului privind armonizarea legislației Republicii Moldova în contextul integrării europene, transmite Radio Chișinău.

Sperăm ca acest lucru să facă mai atractivă venirea în serviciul public a mai multor specialiști, inclusiv din afară, cu o engleză bună, dar și să motiveze actualii funcționari. Un lucru important pe care l-am resimțit, în special în procesul de completare a chestionarului,  este faptul că în instituțiile publice avem oameni pregătiți, care își cunosc meseria, care au o motivație mare pentru procesul de integrare europeană și ei trebuie motivați, ca să miște acest tren”, spune Adrian Băluțel.  

Totodată, Adrian Băluțel a explicat că anume funcționarii reprezintă esența  procesului de armonizare a legislației, în mod special. Potrivit lui, mecanismul de acordare a sporului a fost votat săptămâna trecută.

Amintim că, din luna ianuarie, miniștrii primesc salarii majorate de la 19 mii de lei, salariul brut, până la 28 de mii de lei pe lună, conform unei hotărâri, luată la finele anului trecut.

În cadrul unei emisiuni de la postul TV „Vocea Basarabiei”, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a justificat majorarea, în contextul în care a crescut volumul de lucru după ce Rep. Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:6,69 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău