Aproximativ 20.000 de soldați ruși au rămas blocați în Herson. Comandanții lor se retrag de cealaltă parte a râului Nipru

  • 15 August 2022 18:07
Aproximativ 20.000 de soldați ruși au rămas blocați în Herson. Comandanții lor se retrag de cealaltă parte a râului Nipru

Rușii își retrag trupele peste râul Nipru, în regiunea Herson, pentru a scăpa de o contraofensivă ucraineană în sudul țării. Aproximativ 20.000 de soldați ruși ar putea fi „blocați” în Herson, în timp ce comandanții lor se retrag de cealaltă parte a râului, susțin oficialii ucraineni, scrie digi24.

Rapoartele oficialilor ucraineni arată că în jur de 20.000 de militari ar putea rămâne izolați pe partea de vest a râului Nipro în regiunea Herson, departe de superiorii lor și de liniile cheie de aprovizionare. Într-un mesaj pe Telegram, guvernatorul din Nikolaev, Vitali Kim, a scris:

„Îmi pare puțin rău – dar nu foarte mult – pentru proștii care au fost abandonați pe malul drept al Niprului.

Toți comandanții se mută pe cealaltă parte”. Săptămâna trecută, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că cele două poduri principale care erau folosite de ruși pentru a-și aproviziona liniile din teritoriului ocupat de pe malul de vest al Niprului, din regiunea Herson, au fost probabil scoase din uz. Potrivit raportului britanic, reaprovizionarea terestră pentru cele câteva mii de soldați ruși de pe malul de vest depindea aproape sigur de doar două puncte de trecere cu feribotul.

Duminică, podul Antonivski de peste râul Nipru a fost din nou bombardat de trupele ucrainene, potrivit Nataliei Humeniuk, purtătoare de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud a armatei Ucrainei. Podul a fost lovit în repetate rânduri de armata ucraineană, ceea ce face dificilă traversarea râului de către trupele rusești. Forțele ucrainene au atacat, de asemenea, un pod de cale ferată din Herson și un pod din apropierea orașului Nova Kahovka din regiunea Herson, a declarat Humeniuk.

De asemenea, potrivit serviciului rusesc al BBC, soldații ruși își scot familiile din Melitopol. BBC Russia îl citează pe Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, care a declarat că „după ce partizanii și Forțele Armate ale Ucrainei au au avut o săptămână activă, armata rusă își scoate familiile din oraș”.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău