Aproximativ 100 de primari și consilieri locali au cerut PD să cedeze puterea în mod pașnic

  • 14 Iunie 2019 13:39
Aproximativ 100 de primari și consilieri locali au cerut PD să cedeze puterea în mod pașnic

Aproximativ 100 de primari și consilieri locali și-au exprimat astăzi susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu și i-au cerut Partidului Democrat să cedeze puterea în mod pașnic. Reprezentanții noii coaliții guvernamentale au dat asigurări că vor insista pe descentralizarea financiară și vor acorda mai multe libertăți și drepturi administrațiilor publice locale, relatează Radio Chișinău.

Primari și consilieri locali din mai multe regiuni ale Republicii Moldova au organizat o manifestație în fața Parlamentului în care au criticat presiunile la care ar fi fost supuși de Partidul Democrat, căruia i-au cerut să cedeze în mod pașnic puterea. Aceștia și-au exprimat sprijinul pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Consilierul raional din Ialoveni, Victoria Butuc.

Maia Sandu a dat asigurări că Guvernul său va insista pe independența administrației publice locale și va asigura toate condițiile ca să fie create standarde bune de viață în localități.

Amintim, că anterior Partidul Democrat a publicat o listă de semnături a mai multor primari și aleși locali care și-au anunțat sprijinul pentru Guvernul Filip.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău