Aproximativ 100 de migranți, salvați în largul coastei Libiei de o navă a SOS Méditerranée

  • 20 Martie 2021 19:20
Aproximativ 100 de migranți, salvați în largul coastei Libiei de o navă a SOS Méditerranée

Echipa Ocean Viking, o navă a organizației SOS Méditerranée, a salvat sâmbătă 106 persoane, între care minori, în largul coastei Libiei, a anunțat ONG-ul francez, care efectuează a doua misiune din această iarnă, relatează AFP.

Operațiunea de salvare a avut loc sâmbătă dimineața, la 34 de mile marine (63 de kilometri) de coasta libiană, în cazul unei ''ambarcațiuni penumatice în primejdie'', a scris pe Twitter organizația, al cărei sediu se află la est de Marsilia (sudul Franței).

Persoanele salvate, 31 de bărbați, opt femei, 67 de minori, dintre care 51 au declarat că sunt neînsoțiți, a precizat un oficial, adăugând că o femeie a leșinat în cursul operațiunii de salvare.

Ocean Viking a salvat deja joi 10 persoane, între care trei copii și un bebeluș care sufereau de deshidratare. Acum sunt în afara pericolului, a precizat oficialul citat.

În cursul primei sale misiuni de iarnă din ianuarie-februarie, Ocean Viking a salvat aproximativ 800 de persoane.

În prezent există două nave de salvare în funcțiune, ONG-ul spaniol Open Arms declarând joi pe Twitter că se îndreaptă spre ''cea mai riscantă graniță din lume''.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău