Apropierea dintre Chișinău și București ar putea complica relațiile Republicii Moldova cu Rusia

  • 08 Iulie 2013 16:29
Apropierea dintre Chișinău și București ar putea complica relațiile Republicii Moldova cu Rusia

Vizita președintelui Nicolae Timofti la București este salutabilă, dar o apropiere mai mare dintre Chișinău și București ar putea complica relațiile Republicii Moldova cu Rusia, consideră analiștii politici de la Chișinău.

Vizita lui Nicolae Timofti la București ar putea să dea un nou suflu relațiilor dintre cele două state, a declarat postului nostru de radio analistul politic de la IDIS Viitorul, Cornel Ciurea.

Și analistul Anatol Țăranu consideră că vizita la București, imediat după cea de la Bruxelles, dovedește fermitatea Chișinăului în privința continuării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

În același timp, el s-a referit la declarația președintelui Timofti în care acesta s-a arătat convins că armata rusă va părăsi cândva teritoriul Republicii Moldova, care a provocat o reacție negativă din partea reprezentantului Kremlinului pentru Transnistria, Dmitri Rogozin. În opinia lui Anatol Țăranu, apropierea dintre Chișinău și București va complica relațiile Republicii Modova cu Rusia.

Niciolae Timofti întreprinde astăzi prima sa vizită oficială în România în calitate de șef al statului. Aceasta este a doua sa vizită oficială, după cea de la Bruxelles de acum o săptămână. Nicolae Timofti a declarat că în viitorul apropiat intenționează să meargă la Kiev, după care va participa la Moscova la o reniuniune informală a șefilor de stat din cadrul CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău