Aproape un sfert din veniturile generate de cloud AI pentru Microsoft vin de la TikTok

  • 01 August 20:30
Aproape un sfert din veniturile generate de cloud AI pentru Microsoft vin de la TikTok

Platforma socială TikTok a plătit Microsoft până la 20 de milioane de dolari pe lună pentru a avea acces la modelele lingvistice create de OpenAI, conform The Information.

Cifra, valabilă la nivelul lunii martie a acestui an, reprezenta aproape un sfert din veniturile totale ale diviziei Microsoft de cloud AI, relatează News.ro.

Conform acelorași surse citate de publicație, divizia în cauză este pe cale să genereze venituri anuale de un miliard de dolari.

Pe de altă parte, conform surselor citate de The Verge, TikTok folosește tehnologia OpenAI pentru a-și dezvolta propriile modele lingvistice, chiar dacă asta contravine regulilor impuse de către dezvoltatorul ChatGPT.

Dacă va reuși să-și dezvolte propriile modele lingvistice, TikTok nu va mai avea nevoie să plătească lunar celor de la Microsoft, ceea ce va afecta veniturile gigantului american.

Microsoft a devenit furnizorul unic de cloud al OpenAI în urma unei înțelegeri în valoare de mai multe miliarde de dolari și a cheltuit alte câteva sute de milioane de dolari pentru a dezvolta un supercomputer pentru ChatGPT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău