Aproape un an de când Șor a fugit din R.Moldova. La ce etapă se află dosarul pe faptul trecerii ilegale a frontierei (ZDG)

  • 31 Mai 2020 18:15
Aproape un an de când Șor a fugit din R.Moldova. La ce etapă se află dosarul pe faptul trecerii ilegale a frontierei (ZDG)

În vara anului trecut, Procuratura informa că a pornit un dosar penal pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat de către deputatul Ilan Șor. Acuzatorii de stat menționau atunci că fuga lui Șor, care avea de fapt interdicție de a părăsi R. Moldova, ar fi fost posibilă din cauza neglijenței de serviciu a Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal. Deși în curând se împlinește un an de la pornirea acestui dosar, Procuratura ne-a comunicat că dosarul se află încă la faza de urmărire penală, informează Ziarul de Gardă.

„Au fost întreprinse o serie de acțiuni de urmărire penală, audiate peste o sută de persoane, inclusiv funcționari publici. De asemenea, au fost adresate cereri de comisii rogatorii autorităților din România și Ucraina. În funcție de rezultatele acestora, se va decide în consecință”, a menționat pentru ZdG procurora Maria Vieru.

Ilan Șor a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

Potrivit Procuraturii, liderul Partidului „Șor” ar fi trecut ilegal frontiera în perioada 14-17 iunie 2019, la bordul unei aeronave charter, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău