Aproape șapte mii de persoane asigurate au beneficiat în 2022 de operații de cataractă

  • 15 Martie 2023 15:42
Aproape șapte mii de persoane asigurate au beneficiat în 2022 de operații de cataractă

Un număr de 6845 de persoane au beneficiat în anul 2022 de operații de cataractă efectuate de instituțiile medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Numărul acestor intervenții este cu peste 600 mai mare în comparație cu 2021, transmite CNAM.

Pentru operațiile respective, din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală au fost alocate peste 90 de milioane de lei, cu 17 milioane mai mult față de anul precedent. Costul mediu al unui caz tratat depășește 13 mii de lei.

Aceste servicii au fost prestate de 15 instituții medicale, dintre care nouă sunt publice (Spitalul Clinic Republican „T.Moșneaga”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Bălți, , Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, SR Drochia „N.Testemițanu”, SR Călărași, SR Căușeni „Ana și Alexandru”, SR Vulcănești, SR Florești), unul – departamental – Spitalul Clinic Militar Central, iar cinci – private (SRL „MedClinicInternational”, Spitalul Internațional „MEDPARK”, CMI „Cardiomed” SRL, SC„Repromed” SRL, ÎȘP „Incomed” SRL).

În anul curent, pentru efectuarea operațiilor de cataractă au fost planificați peste 100 de milioane de lei. De astfel de intervenții beneficiază toate persoanele asigurate care au indicații medicale și se află pe lista de așteptare.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău