Aproape 60% dintre ruși pun la îndoială faptul că americanii nu au ajuns pe Lună

  • 29 Iulie 2018 16:17
Aproape 60% dintre ruși pun la îndoială faptul că americanii nu au ajuns pe Lună

Majoritatea rușilor pun la îndoială faptul că astronauții americani au ajuns pe lună în 1969, iar Statele Unite au falsificat date pentru a dovedi contrariul, potrivit unui sondaj realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM), informează agențiile de presă EFE și RBK.

Autoritățile americane au falsificat imagini ale misiunii lor pe Lună și astronauții de la NASA nu au aterizat pe satelitul natural al Pământului, consideră mai mult de jumătate din rușii intervievați în sondaj, 57% . De menționat că 65% dintre acești oameni au studii secundare.

Cu toate acestea, 24% dintre respondenți nu se îndoiesc că misiunea a avut loc efectiv.

În plus, conform aceleiași anchete, publicate la 27 iulie, 45% dintre ruși cred în existența extratereștrilor, în timp ce 42% dintre respondenți cred că extratereștrii nu vizitează Pământul sau că nu există.

O largă majoritate a respondenților (93%) consideră că planeta noastră are o formă sferică. Doar 3% dintre ruși cred că Pământul este plat și că oamenii de știință ascund în mod deliberat acest fapt. 4% dintre respondenți au considerat că este dificil să răspundă la această întrebare.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău