Aproape 50 de milioane de americani au votat deja

  • 23 Octombrie 2020 19:08
Aproape 50 de milioane de americani au votat deja

Peste 49,3 milioane de americani și-au exprimat deja votul în alegerile prezidențiale din SUA, mai mult decât totalul celor care au votat anticipat la prezidențialele de acum patru ani, relevă statisticile publicate vineri de US Elections Project, cu 11 zile înainte de scrutinul propriu-zis, relatează dpa și AFP, preluat de Agerpres.

Conform aceleiași platforme, în 2016 au votat anticipat în total circa 47 de milioane de alegători.

Statisticile mai arată că opțiunea votului anticipat a fost folosită de un număr semnificativ mai mare de alegători democrați înregistrați decât de republicani.

Înregistrarea ca alegător al unui partid nu este neapărat un indicator al modului în care votează persoana respectivă la scrutin, notează dpa.

Votul prin corespondență s-a intensificat în acest an, parțial ca urmare a pandemiei de coronavirus, deși tendința era deja în creștere de la scrutinele precedente.

Acest lucru ar putea indica însă și că anul acesta alegătorii au luat deja o decizie fermă cu mult înainte de ziua scrutinului - 3 noiembrie -, la un nivel fără precedent în trecut.

Președintele Donald Trump a afirmat în mod repetat că votul prin corespondență favorizează fraudele electorale, afirmație nesusținută de dovezi, mai menționează dpa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău