Aproape 300 de elevi și studenți au călătorit pe „Drumul banilor” de Ziua leului moldovenesc

  • 30 Noiembrie 2023 12:03
Aproape 300 de elevi și studenți au călătorit pe „Drumul banilor” de Ziua leului moldovenesc

Călătoria pe „Drumul banilor” – un eveniment de educație financiară organizat de Banca Națională a Moldovei împreună cu băncile comerciale, a început în primele ore ale zilei de 29 noiembrie 2023, cand leul moldovenesc a împlinit 30 de ani, arată un comunicat al BNM.

În acestă zi, aproape 300 de vizitatori au trecut pragul băncii centrale care și-a deschis porțile pentru elevii și studenții doritori să fie mai aproape de lumea financiară.

Călătoria a început la banca centrală care le-a oferit vizitatorilor posibilitatea  de afla multe lucruri interesante legate de circulația banilor, cum ajung aceștia la bănci, în economie și la consumatori.

În sala de expoziții a Băncii Naționale, oaspeții au admirat colecția de monede comemorative și jubiliare emise de BNM, precum și de alte bănci centrale, și au examinat specimene de însemne monetare și să vadă cum arată o machetă de monedă pe care o utilizează monetăriile la baterea acesteia. De asemenea, vizitatorii au aflat mai multe despre elementele de siguranță ale monedei naționale.

Excursia a continuat la bănci comerciale, unde experții le-au povestit copiilor și tinerilor studioși despre ceea ce înseamnă o bancă,  inovațiile financiare și de ce dezvoltarea tehnologică și digitală este importantă pentru o piață financiară, care, alături de alte componente economice, joacă un rol esențial pentru  creșterea nivelului de trai în societate.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rândul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău