Aproape 3 miliarde de animale au murit sau au fost rănite în incendiile de vegetație din Australia

  • 28 Iulie 2020 18:28
Aproape 3 miliarde de animale au murit sau au fost rănite în incendiile de vegetație din Australia

Aproape trei miliarde de animale au murit sau au fost rănite, în 2019 și 2020, în incendiile de vegetație din Australia, potrivit oamenilor de știință, citați de BBC, transmite digi24.

WWF estimează că numărul animalelor ucise se ridică la 1,25 miliarde, doar în statele New South Wales și Victoria. Bilanțul total include, însă, și animalele care au fost strămutate din cauza habitatelor distruse și care s-au confruntat cu lipsa de hrană și adăpost. Incendiile au distrus și peste 11 milioane de hectare de vegetație în sud-estul Australiei, o suprafață egală cu aproximativ jumătate din suprafața Regatului Unit, potrivit Reuters

„Acesta este una dintre cele mai grave catastrofe ale faunei sălbatice din istoria modernă”, a declarat Dermot OGorman, directorul general al WWF-Australia.

Incendiile de vegetație de o amploare și o violență fără precedent care au devastat regiuni întregi din Australia s-au soldat cu 34 de morți și au provocat "pagube considerabile", au anunțat  autoritățile australiene. Alte 3.000 de persoane și-au pierdut locuințele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău