Aproape 1,4 milioane de ucraineni au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului, iar peste 2 mii au obținut cetățenia

  • 25 Februarie 09:55
Aproape 1,4 milioane de ucraineni au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului, iar peste 2 mii au obținut cetățenia

La doi ani de la declanșarea războiului din țara vecină, aproape 1,4 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova. Peste 116 mii se află acum pe teritoriul țării, iar mai bine de 2 mii de ucraineni au obținut deja cetățenia Republicii Moldova, a informat Inspectoratul General pentru Migrație.

Datele IGM pentru anul 2023 arată o creștere cu 11% a numărului de cereri de admisie și documentare recepționate de ofițerii pentru migrație. Este vorba despre permise de ședere temporară sau permanentă, solicitări de reîntregire a familiei, solicitări ale dreptului de repatriere ș.a. În noua sa formulă, IGM și-a sporit calitatea serviciilor solicitate de investitori, de reprezentanții mediului de afaceri privind documentarea străinilor, inclusiv de cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene ce sosesc în scop de muncă, la studii și nu doar.

„Modificările au permis să ținem pasul sarcinilor prioritare în domeniul migrației și azilului, pe care ni le-am asumat în procesul de aderare a țării la comunitatea statelor UE. În același timp, Inspectoratul General pentru Migrație a devenit mai eficient în contextul mecanismului de protecție temporară acordat persoanelor strămutate din Ucraina, care și-au găsit aici un adăpost sau a doua casă”, a subliniat Mihail Vodă, șeful Inspectoratului General pentru Migrație al MAI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău