Apple și-a prezentat ceasul inteligent Apple Watch. Care este prețul (FOTO)

  • 10 Martie 2015 10:28
Apple și-a prezentat ceasul inteligent Apple Watch. Care este prețul (FOTO)

Apple a prezentat luni Apple Watch, primul produs nou al companiei din ultimii cinci ani, un dispozitiv destinat sa facă informațiile disponibile la încheietura mâinii și care deschide larg calea dezvoltării pieței tehnologiei produselor purtabile.

Potrivit Mediafax, ceasul are o față care poate fi personalizată și o baterie cu o durată de functionare de 18 ore, în condiții normale de utilizare, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

"Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodată, un mijloc revoluționar de conectare cu ceilalți. Este incredibil de precis, are o față tradițională și una digitală, plina de detalii. Sau o față simplă, elegantă, fără nicio cifră. Una care exprimă timpul intr-un fel nemaintâlnit sau una pur si simplu amuzantă", a spus Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse.

Ceasul va putea fi precomandat din 10 aprilie și va ajunge la cumpărătorii din 9 țări pe 24 aprilie.

Dispozitivul va avea două dimensiuni, cu un model Sport cu prețuri de 349 de dolari și 399 de dolari, în timp ce versiunea mijloc de gama va avea un pret care porneste de la 549 de dolari. Prețul versiunii high-end a Apple Watch pornește de la 10.000 de dolari.

Prin dispozitivul smartwatch Cook aduce Apple intr-o noua categorie de produse, prin care vrea sa atraga mai mult utilizatorii în universul digital al companiei.

Ca dispozitiv de monitorizare a sănătății și a performanțelor de fitness, ceasul deschide noi posibilități în industria sănătății și crește totodată numărul de aparate care funcționează cu Apple Pay, noul sistem de plăți mobile al companiei.

Pentru a putea funcționa pe deplin, Apple Watch, care este prevăzut cu un ecran tactil color, trebuie sa fie conectat cu un iPhone. Ceasul afișează mesaje text si e-mailuri și oferă functii numite "digital touch", care permit comunicarea intre ceasuri de acest fel. De asemenea, Apple Watch poate monitoriza informatii legate de sanatate s fitness si sa trimita mesaje de reamintire.

Apple Watch, prezentat pentru prima oara in septembrie anul trecut, este primul dispozitiv nou lansat de companie de cand Cook a devenit director general al Apple, in 2011. Noul produs, alaturi de iPhone-urile cu ecrane mai mari, au contribuit la optimismul investitorilor legat de dezvoltarea Apple, iar actiunile companiei au atins un nivel record in ultimele
saptamani.

Potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg, vanzarile de aparate Apple Watch ar putea ajunge in actualul an fiscal la aproape 14 milioane de unitati.

Piata globala a smartwatch-urilor ar putea creste la 28,1 milioane de unitati in 2015, de la 4,6 milioane unitati, Apple urmand sa captureze 55% din piata, anticipeaza Strategy Analytics.

In prima parte a evenimentului de la San Francisco, Apple a prezentat si cel mai subtire MacBook produs vreodata, de numai 13,1 milimetri. Notebook-ul functioneaza cu cip Intel, are un ecran de tip retina de 12 inci si este disponibil in culorile argintiu, gri si auriu.Noul model de notebook va fi disponibil pe piata din 10 aprilie, cu preturi pornind de la 1.299 de dolari.

Cook a mai anuntat un parteneriat exclusiv al Apple TV cu canalul HBO al Time Warner, precum si faptul ca aplicatia de plati mobile Apple Pay este in prezent sustinuta de 2.500 de banci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău