Apple reduce producția de tablete iPad pentru a direcționa cipurile spre telefoanele iPhone 13

  • 02 Noiembrie 2021 09:00
Apple reduce producția de tablete iPad pentru a direcționa cipurile spre telefoanele iPhone 13

Grupul american Apple Inc a decis să reducă producția de tablete iPad pentru a aloca mai multe componente pentru producția de telefoane iPhone 13, un semn că actuala criză globală de semiconductori afectează Apple mai grav decât se estima anterior, informează cotidianul japonez Nikkei citând mai multe surse din apropierea acestui dosar, scrie AGERPRES.

Smartphone-ul iPhone 13, cel mai nou telefon mobil lansat de Apple, are o cameră foto avansată care oferă o calitate mai bună a imaginilor.

Potrivit surselor citate de Nikkei, în ultimele două luni producția de tablete iPad a fost redusă la jumătate față de planurile inițiale ale Apple, și în plus componentele destinate pentru modelele mai vechi de telefoane iPhone au fost și ele redirecționate pentru producția de telefoane iPhone 13.

Chiar dacă producția celui mai nou model de iPhone a fost afectată de închiderea uzinelor din Asia precum și de cererea mare din a două jumătate a acestui an, Apple a reușit să facă față crizei globale de semiconductori mult mai bine decât alte companii grație puterii sale mare de cumpărare și acordurilor sale de aprovizionare pe termen lung încheiate cu producătorii de cipuri, astfel că în trimestrul al treilea Apple a reușit să cucerească o parte din cota de piață a rivalilor.

Sursele citate de Nikkei adaugă faptul că Apple a decis să dea prioritate producției de telefoane iPhone 13 și pentru că prognozează că va înregistra o creștere mai mare pentru acest smartphone decât pentru tableta iPad pe piețele occidentale care încep să iasă din pandemie.

Smartphone-ul iPhone este cel mai important produs al Apple. În luna septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13 echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă și modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori și are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio și a tehnologiei 5G.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău