Apple în fața Congresului american | Înregistrează sau nu I-phone-urile conversațiile fără consimțământul utilizatorilor

  • 08 August 2018 12:40
Apple în fața Congresului american | Înregistrează sau nu I-phone-urile conversațiile fără consimțământul utilizatorilor

Apple a explicat marți congresmenilor că iPhone-urile nu ascultă și nu înregistrează utilizatorii fără consimțământul acestora și nu permit nici unor terțe părți să facă acest lucru, transmite Reuters.

În luna iulie, reprezentanții din Congres Greg Walden, Marsha Blackburn, Gregg Harper și Robert Latta au scris directorului general al Apple, Tim Cook, și directorului general al grupului Alphabet, Larry Page, îngrijorați de informațiile potrivit cărora smartphone-urile pot colecta automat date din conversațiile avute de utilizatori în apropierea smartphone-urilor, pentru a auzi o frază declanșatoare, precum „Okay Google” sau „Hey Siri”.

Într-o scrisoare adresată republicanului Greg Walden din Oregon, care prezidează Comisia pentru Energie și Comerț, Apple a arătat că iPhone-urile nu fac înregistrări audio în timp ce ascultă comenzi pentru Siri, iar Siri nu distribuie cuvinte care au fost rostite. Apple a explicat că cere utilizatorilor să aprobe în mod explicit accesul la microfon și că aplicațiile trebuie să anunțe prin semnale clare că efectuează ascultări.

Scrisorile, în care parlamentarii au citat informații potrivit cărora aplicații ale unor terți au avut acces și au utilizat date fără știința utilizatorilor, au fost trimise în urma audierilor care au avut loc în aprilie în Congres, legate de practicile Facebook în domeniul confidențialității datelor, la care a participat Mark Zuckerberg.

Alphabet nu a precizat dacă a răspuns scrisorilor congresmenilor, iar Apple a refuzat să comenteze în afară de scrisoarea obținută de Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău