Apple devine prima companie americană care ajunge la o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari

  • 04 Ianuarie 18:31
Apple devine prima companie americană care ajunge la o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari

Apple Inc a devenit luni prima companie din SUA care a ajuns la o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, datorită încrederii investitorilor că producătorul de iPhone-uri va lansa în continuare cele mai bune produse, în condițiile în care explorează noi domenii, cum ar fi vehiculele autonome și conceptul metaverse, transmite Reuters.

În prima zi de tranzacționare din 2022, acțiunile firmei au atins nivelul record de 182,88 dolari. Cea mai valoroasă companie din lume este prima care ajunge la pragul de 3.000 de miliarde de dolari, investitorii pariind că oamenii vor continua să cumpere masiv produse iPhone-uri, MacBook-uri și servicii ca Apple TV și Apple Music.

În clubul firmelor cu o capitalizare de piață de 2.000 de miliarde de dolari, Apple era împreună cu Microsoft Corp, care acum valorează aproximativ 2.530 miliarde de dolari. Alphabet, Amazon.com Inc și Meta Platforms au o capitalizare de piață de peste 1.000 de miliarde de dolari, notează Agerpres.

Creșterea acțiunilor acestor companii vine pe fondul investițiilor masive în tehnologii cum ar fi 5G, realitate virtuală (VR) și inteligența artificială, investitorii preferând acest tip de companii în locul afacerilor care pot fi afectate de evoluția economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,16 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău