Apple a prezentat noul sistem de operare iOS

  • 09 Iunie 2015 10:20
Apple a prezentat noul sistem de operare iOS

Apple a prezentat versiunea cu numărul 9 a sistemului de operare iOS pentru smartphone-uri și tablete, în cadrul conferinței sale anuale dedicate dezvoltatorilor.

Analiștii spun că aceasta nu este doar o altă actualizare, ci o imagine a modului în care compania americană vrea să unifice toate platformele diferite în același program.

De asemenea, Apple a dezvăluit și o aplicație pentru fluxuri de muzică, prima intrare a gigantului pe o piață din ce în ce mai competitivă.

Inteligența este trăsătura care caracterizează noul iOS 9. Telefonul îți spune la ce oră trebuie să pleci de acasă ca să ajungi la timp la o întâlnire, identitatea unui apelant necunoscut poate fi ghicită printr-o scanare a căsuței de email, noua aplicație de știri îți aduce cele mai noi informații din jurul lumii potrivit preferințelor personale. Mai mult, odată cu noul iOS 9, Siri - asistentul digitat, îți învață rutina zilnică și poate intui ce urmează să faci.

„Telefonul meu știe că de dimineață îmi place să meditez, așa că îmi oferă o aplicație pentru meditație chiar pe ecranul principal, în stânga jos. Tot ce trebuie să fac este să dau cu degetul și pot să încep să meditez. O să mă apuc de exerciții. Mă duc la sală. Telefonul știe că atunci când sunt la sală, îmi place să ascult muzică. Așa că, atunci când conectez căștile se deschide automat aplicația de muzică”, a declarat Craig Federighi, vice-președinte Apple. 

O altă mare noutate prezentată la conferința Apple din San Francisco este Apple Music, noul serviciu pentru fluxuri de muzică a companiei americane. Pentru 10 dolari pe lună, utilizatorii pot asculta muzică direct de pe Internet, fără să descarce sau să cumpere cântecele preferate.

„Anunțăm Apple Music, următorul capitol în domeniul muzicii și sunt convins că o să placă. O să schimbe pentru totdeauna experiența muzicală”, a declarat Tim Cook, președintele Apple. 

Apple Music nu diferă semnificativ de celelalte zeci de programe de "music streaming" disponibile pe piață, dar are un mare avantaj: are acces imediat la sutele de milioane de utilizatori Apple de pe tot globul. De asemenea, aplicația va fi disponibilă și pentru marele rival, Android. iOS va fi disponibil începând cu această toamnă.

Sursa: www.digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău